Yabancılara Oturma İzni Başvurusu

yabancilara-oturma-izni-başvurusu
Spread the love

yabancilara-oturma-izni-başvurusuYabancılara Oturma İzni Başvurusu, Yabancılar Türkiye’de 1 yıl ikamet almak için e-ikamet e-ikamet.goc.gov.tr adresine girerek öncelikle randevu almak zorundadırlar. aldıkları randevudan sonra gerekli evrakları hazırlayarak size verilen formdaki randevu tarihinde ve saatinde orada olunuz.  DİKKAT: Oturma izni başvurunuza ülkenizin vatandaşlarının Türkiye’de kalma sürelerini aşmadan yapmanız gerekmektedir. 

Türkiye Cumhuriyeti Devletinden Turizm Amaçlı oturma izni başvurusundan sonra hazırlayacağınız evraklar: Başvuru Formu yanınızda olacak, Yabancılara özel sağlık sigortası, taahhütname – veya kira kontratı –  veya döviz bozdu makbuzu, adli sicil kaydı, vergi numarası (harçlarınızı aldığınız vergi numarası ile yatırabilirsiniz), fotoğraf ve pasaportunuzun fotokopisi (işlem görmüş olan bütün sayfalar)

Bu evraklarla gittiniz ve kabul edildi ise kısa süre içinde verdiğiniz adrese oturma izni kimlik kartınız gelecektir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

− six = 2