Çar. Haz 19th, 2019

Yabancılar için uzun dönem oturma izni

2 min read

Türkiye de uzun dönem oturma izni

Türkiye de bulunan yabancı ülke vatandaşları oturma izni almış ve belli bir süre ikamet etmeye devam etmişse eğer uzun dönem oturma izni alma imkanları bulunmaktadır. Uzun dönem oturma izni almak için yapılması gereken işlemler ve takip edilmesi gereken yol aşağıda belirttiğimiz gibidir. Uzun dönem oturma izni almak isteyen yabancı ülke vatandaşları işlemler tarif ettiğimiz gibi yapmaları durumunda uzun dönem ikametlerini alabilirler. 

Yabancılar İçin Uzun Dönem Oturma İzni

Uzun dönem oturma izni almak için Türkiye’de kesintisiz en az sekiz yıl oturma izniyle kalmış olan yabancıların aşağıdaki belgeleri ilgili İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir:

 

Başvuru

 

  • Oturma izni başvuru formu
  • Pasaport veya yerine geçen belgenin aslı ve fotokopisi
  • Önceki oturma izni belgesinin fotokopisi
  • Dört adet biyometrik fotoğraf
  • Başvuru sahibinin son üç yıl içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarından sosyal yardım almadığını gösteren belge
  • Kalınacak sürede yeterli ve düzenli maddi imkâna sahip olunduğuna dair beyan
  • Adli sicil kaydı
  • Geçerli sağlık sigortası (aşağıdakilerden biri yeterli sayılır):

 

o   İkili sosyal güvenlik sözleşmeleri kapsamında Türkiye’de sağlık hizmetlerinden faydalanıldığına dair belge

o   Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış provizyon belgesi

o   Sosyal Güvenlik Kurumuna genel sağlık sigortalısı olmak için yapılan başvuruya dair belge

o   En az bir yıl süreli özel sağlık sigortası

 

*Uzun dönem oturma izinleri, süresiz olarak düzenlendiğinden uzatma başvurusu yapılmamaktadır.

0Shares

Bir cevap yazın

Atahun

Name

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.